facebook 20  instagram 20

Културно лето у Београду почиње!

Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ), под покровитељством Скупштине града Београда, организује Београдски летњи фестивал 28. БЕЛЕФ,  у периоду од 21. јуна до 7. јула 2019. године у Београду. На овогодишњем летњем фестивалу представиће се двадесетак изузетних културних програма, међу којима су изложбе, позоришне представе, концерти, представе за најмлађе и плесни перформанси.
Отварање овогодишњег Белефа обележиће представа „Антигона - 2000 година касније“, 21. јуна 2019. године, Хангар луке Београд, у извођењу позоришта Улиссес у којој једну од главних улога тумачи доајен глумишта Раде Шербеџија, који после скоро три деценије наступа пред домаћом позоришном публиком.  Такође, на сам дан отварања фестивала биће представљена изложба фотографа из Ирске, добитника бројних награда, Кристијана Антоловића од 19 часова у Француском културном центру.
Аутентично искуство посетиоца манифестације употпуниће позоришне представе на Калемегданској тврђави, плесни перформанси на Ташмајданском парку и Калемегдану, позоришни спектакл у Хангару Луке Београд, изложба у Француском културном центру,  премијера представе - мјузикла у УК „Вук Караџић“, као и простор платоа испред Војног музеја на којем ће одвијати бројни програми фестивала.

 

У позоришном делу програма овогодишњег Белефа-а након спектакла Антигона -2000 на отварању фестивала публику очекује премијера концептуалне представе Све у свему, мјузикла Пећина у контексту Платонове алегорије – аутора и композитора Ивана Илића у УК Вук Караџић; затим Као да сам те сањао - представа у којој протагонисти у форми монолога говоре и певају стихове највећих српских и светских песника; представа Велики талас у режији Игора Амадеиа (у продукцији Звездара театра) која је током својих приказивања изазивала одушевљење публике.  За најмлађе ће на платоу испред Војног музеја играти  преподневна представа Црвенкапа по тексту и режији Соње Кнежевић,  а на истом месту биће приказана представа за младе Легенда о храбрости - класични театар за децу са елементима акробатике.
Театар Мимарт који ће ове године представљати Србију у Пловдиву, европској престоници културе и обележава 35 година рада, извешће уметнички перформанс Светлосни кодови.
Перформанс француских уметника, са називом Хепи Маниф – весела плесна променада биће представљена на Калемгданском и Ташмајданском парку. Изложба вајарске радионице Ада представиће уметничка дела која су постављана у јавном простору, а остављена на поклон граду. На фестивалу ће бити изведен веома специфичан перформанс израелске уметнице Мерав Даган, Bloody Mery. Младе посетиоцие фестивала очекује оригиналан музичко сценски наступ популарног YouTube-ra  Бака Прасета.
У музичком делу програма фестивала очекује нас концерт једног од наквалитетнијих Queen tribute бендова – Queen Symphony show, преподневни концерт композиторке Вере Миланковић у извођењу Хора Дечјег културног центра;  Концерт Wien Symphony Salonorchester из Беча, концерт популарних Мостар Севдах реунион, концерт састава Old Hat Orchestra са солистима Драгољубом Бајићем, Љубицом Вранеш и Маријом Јелић. Велико задовољством публици ће засигурно пружити наступ сјајног виолинисте Илије Маринковића, непоновљиве Ођиле, док ће на свечаном затварању фестивала 7. јула наступити Марко Хатлак бенд са специјалним гостом, непревазиђеним Влатком Стефановским.

 

Акредитовање медија ће бити могуће од петка, 31. маја, до 14. јуна путем онлајн формулара на сајту фестивала.

 

Улазнице за све програме на фестивалу је могуће набавити онлине путем ticket.rs  (бивши  Евентим) и на њховим продајним пунктовима, а на дан одржавања програма улазнице ће се продавати на месту одржавања програма од 17 часова.

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019