недеља, 08 август 2021 20:30

ГЛАС НЕ ЖИЦЕ / ИВАН ИЛИЋ

Недеља, 08. август, у 20:30

Трг Републике

ГЛАС НЕ ЖИЦЕ

 

Глас не Жице је први a capella бенд на овим просторима. Бојана Радивојевић, диригент, основала је састав почетком 2010.године. Бенд Глас не Жице кроз своје оригиналне аранжмане комбинује поп, рок, соул, народну,фанк и класичну музику, стварајући сопствени препознатљив стил само људским гласовима. Кроз дубоку посвећеност уметности, Глас не Жице храбро стварају потпуно нови свет и музички правац, остварујући мисионарску дужност музичког оплемењивања. Имали су бројне наступе на културним манифестацијама, конференцијама, солистичких концерата и многобројних телевизијских и радио гостовања у земљи и региону. Остварили су сарадњу са нашим популарним певачима народне музике Драганом Којићем Кебом и Емиром Ђуловићем (БиХ), поп музике Аном Станић и певачима Илијом Михаиловићем (Берклее) и Николом Немешевићем Немешом, са глумицом Јеленом Гавриловић и глумцем Драганом Маринковићем Мацом, са гитаристом Младеном Пецовићем, са ДЈ двојцем Ваниллаз из Хрватске, са легендом народне музике Предрагом Неговановићем као и са продуцентима Марком Коном и Сашом Лазић. Поред сарадње са музичарима из жанрова популарне музике, остварили су пројекат акапела опере- мјузикла Дзумбус,која је извођена на турнејама у Бугарској и Црној Гори у сарадњи са оперском продукцијском кућом Опероса. Изузетан пласман остварен је у финалу трећег серијала такмичења Ја имам таленат, а свој таленат доказали и несвакидашњом обрадом популарног фолк хита Мали мрав, као и обрадом легендарне песме Здравка Чолица Пјесмо моја, чиме доспевају у жижу јавности. У својој ауторској песми Љубав тражим, успели су да електро- хоусе звук у потпуности донесу својим гласовима.

 

 

ИВАН ИЛИЋ TETRA PACK

 

Иван Илић је рођен у Београду (Србија) 1979. године, где је одржао прве концерте са сопственим формацијама „Хаварија“, а касније и „Слободном кућом“.
 
1999. је створио бенд „Солид“ који je био састављен од неколико младих талената тог времена у Београду, са којим је 2000. године снимио албуме „Та-та-та-тира“ и Јазз & Самба 2003. „Солид“ је наступау на  „Нишвил џез фестивалу” и Међународном фестивалу џеза и блуза-Шабац ”, где су 2002. године освојили награду за најбољи млади џез састав Југославије. Такође је снимио албуме за групе„ Калор де Куба и ”Урош Стаменковић Трио ”.
 
2004. преселио се у Барселону и завршио студије модерне музике и џеза у  “L´aula de musica moderna i jazz del conservatori Liceu ” 2006. године, када је снимио и два албума: „Chily, Claud with Slavich “ и „Dirty shoes & high heels“ као лидер триа. Од 2005. до 2014. био је члан бенда „Los Moussakis“, који је учествовао на турнеји "Diversons” La Caixa и у позоришној представи  “Musica de los Balcanes dentro de una maleta”  (од 2006. до данас). Са „Los Moussakis“  снимао је 2009. године, а са певачем Јordi Molto 2008. и 2009. У то време свирао је и са "Shine”", Tal Ben Ari and “Jaguatirica”. Са триом је такође снимио албум “Platonic” 2011. године и наступио на „“North city international Jazz and Blues Festival”, “Nishvile”.
 
Исте године био је на турнеји за Француски институт са певачицом Sophie Jalton. 2013. године са “Tetra Pack”  снима албум “Paranoic” и борави на малој турнеји на југу Шпаније. 2014. био је резиденцијални музичар у Gran Casino Barcelona, наступајући са својим Триом, „Калеидоскоп“ и „Солид“. Следеће године учествовао је у пројекту „Балкан Реунион“ БГКО-а као гост на снимању и концерту. Исте године био је на турнеји у четири европске престонице представљајући албуме “Platonic” и “Paranoic”“. 2016. године снима албум „Македонске песме“ са Балканаизер-ом и „Од Ебра до Дунава“ са БГКО-ом. 2017. године снима четврти ауторски албум са Tetra Pack, “Ready to go” (SatelliteK), а 2018. “Balkan Blues” (SateliteK)) са Балкнаизер-ом представљеним на турнејама у Шведској и јужној Шпанији.
 
Тренутно живи и ради у Барселони , наступа у неколико бендова и предаје гитару као наставник.
 

Белеф 2023.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор 31. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ 2023

Гордана Гонцић, подсекретар за културу града Београда, драматург, председница одбора
Милена Тробозић Гарфилд, позоришни и филмски продуцент
Зденка Милановић,
маркетиншки стратег
Владан Ђурковић, редитељ
Јордан Цветановић, драмски аутор и драматург

Оснивач

grad beograd

Подршка

logos2023 nnn2

Продаја

Online продаја карата
bilet.teatarvuk.rs

ДИРЕКТНА ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА
Билетарница Театра Вук
Булевар краља Александра 77а, Београд, Србија
Радно време: Пон-Суб 10-15ч

Све информације
о представама 
и програмима
biletarnica@teatarvuk.rs

060 / 24 24 860

КАО И НА БИЛЕТАРНИЦАМА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ И АТЕЉЕА 212 (за представе које се играју на матичним сценама)

ДЕЧИЈИ БЕЛЕФ у Ботаничкој башти и све представе из програма МЛАДИ БЕЛЕФ су бесплатне

У случају кише, све представе из Ботаничке баште играју се у Театру Вук.

Програм

program 3 1