петак, 20 август 2021 20:30

ЛП Дуо

Петак, 20. август, у 20:30

Калемегдан - Споменик захвалности Француској

ЛП Дуо

 

Соња Лончар и Андрија Павловић

елеганција класике/слобода џеза/снага рокенрола

Карнеги Хол, Њујорк, 2014

 

Пијанисти Соња Лончар и Андрија Павловић наступају заједно као ЛП Дуо од 2004. године и као један од наших најзначајнијих клавирских дуа развијају нов, оригинални звук савремене музике. Након завршених постдипломских студија на Факултету музичке уметности у Београду, завршили су мастер и Konzertexamen (KEX) студије, на Високој школи за музику и позориште Рошток (Немачка). Докторирали су на Факултету музичке уметности у Београду  2018. године.  Као солисти или чланови клавирског дуа до сада су освојили више од 30 награда на интернационалним такмичењима. Као једини дуо у историји Балкана, пласирали су се међу 8 најбољих дуа на целом свету на највећем такмичењу клавирских дуа Dranoff Miami Two Pianos у Мајамију (Флорида).

 

Додељена им је награда Града Београда за стваралаштво младих (2009), као и годишња награда Удружења музичких уметника Србије (УМУС) за најбоље младе уметнике (2009) и концерт године (2019). Добитници су награде  Bryno Frey Stiftung Landesakademie Ochsenhausen (2010) у Немачкој, за изузетне постигнуте успехе. Значај ове награде је утолико већи јер се углавном додељује само немачким држављанима.

 

До сад су више пута наступали и одржали успешне концертне турнеје широм Европе, САД и Азије Такође су одржали и хуманитарни концерт за УНИЦЕФ у Немачкој.

 

Више пута су сарађивали и наступали као солисти са Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС-а, БГО „Душан Сковран“, оркестром Опере Народног позоришта у Београду и гудачким оркестром Исидоре Жебељан. Премијерно су извели више од 60 дела домаћих и иностраних композитора савремене музике. Нека од ових извођења биле су светске премијере и многе од ових композиција њима су посвећене. До сада имају осам издања у Србији, Хрватској, Данској и Холандији, а њихове снимке од 2019. године ексклузивно објављује Universal Music.

 

У 2014. години дебитовали су у чувеној Њујоршкој дворани Carnegi Hall, а у 2015. години су премијерно наступили у престижној дворани Кенеди центра (The Kennedy Center) у Вашингтону. Затим следе концерти у Сингапуру (NUS Singapore), Јапану (Meguro Persimmon Hall), као и  на највећем фестивалу класичне музике у Јужној Кореји ,,Music In Pyeong Chang”.

 

Соња Лончар је ванредни професор Факултета музичке уметности а Андрија Павловић је доцент Факултета техничких наука у Новом Саду, одсек за Сценски дизајн.

 

Заједно су оснивачи првог фестивала посвећеног клавијатурним инструментима Keyboard Days Belgrade.

 

Поред извођачке делатности, ЛП Дуо компонују примењену музику за позориште (Атеље 212, Народно позориште у Београду, Југословенско драмско позориште, БИТЕФ, Мало позориште „Душко Радовић“, Пинокио, Народно позориште Сомбор, Народно позориште Кикинда, Словенско гледалишче Цеље, итд.), филм, ТВ, плесне кореографије, популарну музику, итд.

 

Једни су од коаутора пројекта Quantum Music који је подржан од стране европског програма Creative EuropeПартнери пројекта су: Музиколошки институт САНУ, Центар за промоцију науке, Универзитет Оксфорд (Велика Британија), Danish National School for Performing Arts (Копенхаген, Данска), Ars Electronica Linc, TodaysArt фестивал Хаг и Кино Шишка (Љубљана, Словенија). Овај пројекат, који кроз форму аудио-визуелног концерта представља основне појмове квантне физике, имао је успешну светску премијеру у Сингапуру као и Европску турнеју током јесени 2017. године. ЛП Дуо су са групом електроинжењера  осмислили нови музички инструмент- Duality, који повезује било који акустични клавир са компјутерима. Компонују електронску музику у оквиру алтер его пројекта ЛП Електро.

  

Белеф 2023.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор 31. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ 2023

Гордана Гонцић, подсекретар за културу града Београда, драматург, председница одбора
Милена Тробозић Гарфилд, позоришни и филмски продуцент
Зденка Милановић,
маркетиншки стратег
Владан Ђурковић, редитељ
Јордан Цветановић, драмски аутор и драматург

Оснивач

grad beograd

Подршка

logos2023 nnn2

Продаја

Online продаја карата
bilet.teatarvuk.rs

ДИРЕКТНА ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА
Билетарница Театра Вук
Булевар краља Александра 77а, Београд, Србија
Радно време: Пон-Суб 10-15ч

Све информације
о представама 
и програмима
biletarnica@teatarvuk.rs

060 / 24 24 860

КАО И НА БИЛЕТАРНИЦАМА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ И АТЕЉЕА 212 (за представе које се играју на матичним сценама)

ДЕЧИЈИ БЕЛЕФ у Ботаничкој башти и све представе из програма МЛАДИ БЕЛЕФ су бесплатне

У случају кише, све представе из Ботаничке баште играју се у Театру Вук.

Програм

program 3 1