петак, 13 август 2021 20:30

Дуле Ресавац & Stoiks

Петак, 13. август, у 20:30

Савски Трг

Дуле Ресавац & Stoiks

 

Дуле Ресавац, рођен 12.9.1980 у Јагодини, је певач, мултиинструменталиста (свира преко 15 инструмената), текстописац и кантаутор. Музиком се бави од веома малих ногу обзиром да је рођен у кући где су сви, изузев мајке, музичари и певачи. Иако се кроз свој живот бавио разним музичким стиловима у последњих 8 година његово стваралаштво је усмерено икључиво ка традиционалној музици Балкана. Може се рећи да је музички правац који он ствара "Етно Џез Фјужн" или "World Music", како се то данас популарно назива. По повратку из Швајцарске 2013-те године прикључује се џез сасатаву Стоикс који је основао магистар гитаре Бечке Академије Александар Стојић и са тим бендом снима албум за ПГП под називом "Приче са извора ". Са истим бендом је управо завршио и други албум под називом "Приче из подсвести" на коме је аутор свих текстова а који ће бити премијерно изведен на фестивалу Београдске Летње Ноћи. Поред чланова групе Стоикс на овом албуму су гостовали велики виртоузи нашег региона, а то су: Мартин Лубенов-Хармоника, Бранко Бако Јовановић-Тамбура, Марко Марковиц -Труба, Игор Малешевић-Бубањ, Милош Јаковљевић - Кавал, Даница Крстић - Пратећи вокали, Мишко Миловановић-Виолина. Поред сарадње са Стоиксима Дуле Ресавац је још и оснивач, заједно са родјеним братом, и Balkan Loversa групе која наступа у Швајцарској и са којом је наступао на разним еминентним фестивалима као што су Festival Jazz Lugano, Film Festival di Locarno и многим другима. Такодје је и власник позамашне колекције народних инструмената из целог света, преко тристотина комада, па је остварио и изузетан пројекат под називом Звуци Света где се кроз радионице, изложбе и концерте људима али пре свега деци презентује лепота народних инструмената и народне музике. Поред свих ових пројеката свира перкусије и дувачке инструменте у бенду Данице Крстић,пева и свира у бенду Квазартет, Дуо Модерато Кантабиле и у бенду Дуле Ресавац Трио.

 

Дуле Ресавац : Вокал, Кавал, Дудук, Удараљке, Фруле

 

Stoiks:

Александар Стојић : Гитаре, Аранжмани
Јован Јовановић: Бас
Иван Алексијевић: Клавир, Клавијатуре
Бобан Станишић: Бубањ

 

Специјални гост Даница Крстић

 

 

Вокална Радионица Бистрик

 

У Коларчевом Народном Универзитету у Београду од 1.10.2012, отворена је Радионица традиционалног певања "Бистрик ". Кроз аудиције од 2012.године до данас, прошло је преко 300 кандидата из целе Србије. Одабрана је група изванредно надарених и музикалних певача.

 

Солистичке концерте на фестивалима: Musica clasica light, КНУ -заврсни концерт, Галерија РТС-а,наступ са Народним Оркестром РТС-а у финалу емисије Сљивик, наступ у Конаку кнегиње Љубице у емисији Тканица РБ1,учешће у специјалној емисији РТС-а поводом годисњице композитора Стевана Ст.Мокрањца, учешће на Спортском сабору "Свете Србије" на Ади Циганлији, у новогодишњој представи Брод плови за Београд у режији Горице Поповић... Радионица - Бистрик, је осмишљена да на уметнички начин популарише традиционалну музичку културу Србије и пружи могућност талентованим певачима да заволе, науче и предају своје знање генерацијама које долазе. Радионицу води Биљана Крстић, професор музике и музички уредник радио Београда, са стручним сарадниицима Наташом Михаљинац, професором.традиционалног певања МШ Мокрањац и етномузикологом Димитријем Обрадовићем по чијој се методологији изводи настава на Коларчевом Народном Универзитету. Програм и план рада обухвата широк дијапазон српске вокалне музике. Ансамбла "Бистрик" доживео је велико признање и дивљење на свим континентима те и ова радионица има велики национални значај.

Медије

Белеф 2023.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор 31. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ 2023

Гордана Гонцић, подсекретар за културу града Београда, драматург, председница одбора
Милена Тробозић Гарфилд, позоришни и филмски продуцент
Зденка Милановић,
маркетиншки стратег
Владан Ђурковић, редитељ
Јордан Цветановић, драмски аутор и драматург

Оснивач

grad beograd

Подршка

logos2023 nnn2

Продаја

Online продаја карата
bilet.teatarvuk.rs

ДИРЕКТНА ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА
Билетарница Театра Вук
Булевар краља Александра 77а, Београд, Србија
Радно време: Пон-Суб 10-15ч

Све информације
о представама 
и програмима
biletarnica@teatarvuk.rs

060 / 24 24 860

КАО И НА БИЛЕТАРНИЦАМА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ И АТЕЉЕА 212 (за представе које се играју на матичним сценама)

ДЕЧИЈИ БЕЛЕФ у Ботаничкој башти и све представе из програма МЛАДИ БЕЛЕФ су бесплатне

У случају кише, све представе из Ботаничке баште играју се у Театру Вук.

Програм

program 3 1