субота, 14 август 2021 20:30

PRO ROCK / НИЧИМ ИЗАЗВАН

Субота, 14. август, у 20:30

Савски Трг

PRO ROCK

 

PRO ROCK је бенд који свира страну цовер музику великог броја изводјаца, одлицни су за роцк догадјаје попут мото скупова и фестивал.

 

Милош Несовић – Гитара
Дејан Ђорђевић - Бас
Владимир Богдановић - Бубањ
Дејан Ђорђевиц – Клавијатуре
Срђан Јеремић - Вокал

 

  

НИЧИМ ИЗАЗВАН

 

Бенд је формиран у пролеће 2011. од стране Бојана Глувајића (вокал и гитара) и Бориса Бакалова (вокал). Убрзо су им се прикључили Борис Баровић (бубањ), Мане Глувајић (бас гитара) и Куга Бориша (клавијатуре). Касније су у састав дошли и Немања Вујовић (гитара), Драгана Илић (пратећи вокал) и Игор Мартинко (виолина,труба,хармоника,гитара). У јесен 2012. досло је до промене на бубњевима. Кристиан Хенгл улази у бенд. Почетком 2014. године, уместо Хегла за бубњева седа Милица Ранчић, а почетком 2015. године њу замењује Марко Леђенац.

 

Ничим изазван је концентрисан на ауторску музику са крајње искреним текстовима инспирисаним љубављу, животом, разним унутрашњим дилемама, сукобима и свакодневицом која се крије иза баналности која нас окружује. Текстове оживљавају разноврсни ритмови од валцера и танга, преко латино ритмова до фанка и рока. Велики број акустичних инструмената доприноси стварању занимљивог архаичног звука.

 

У пролеће 2012. успостављају сарадњу са Ђанијем Перваном, бубњарем и продуцентом сарајевског састава Лету Штуке и Рундековог Царго Орцхестра и из те сарадње настаје први сингл О теби. Гласовима слушалаца песма „О теби“ је крајем 2012. проглашена домаћим хитом године на Радију Б92.

 

Средином априла 2014. године објављују с вој први студијски албум под истоименим називом. Албум се састоји од шест већ раније објављених синглова и четири потпуно нове песме и продукцијско је дело Ðанија Первана. Плоча је снимана током двогодишњег периода у мостарском студију MC Pavarotti, затим у студију Шамарчина у Врбасу, као и у студију Добро поље у Београду.

 

Бројним наступима током протекле године широм Србије и Црне Горе, као и сингловима Рекла је и Бо бо бом само су потрврдили чињеницу да су један од најперспективнијих домаћих млађих састава.

 

“Ничим изазван није нешто што би се назвало пројектом. Овај албум је плод најискреније, могло би се рећи и дечије жеље за стварањем музике. Ничим изазван је тренутак када отварамо очи и схватамо да смо у сну. Чланови бенда су са изласком албума тек почели да сањају."

 

Крајем новембра 2015. изашао је њихов други албум Одлазиш? (Лампсхаде Медиа). Албум је сниман у више наврата у студију Шамарчина у Врбасу. Продукција је поново била поверена Ђанију Первану, а на вокалним деоницама у песми Бескућник гостује Дарко Рундек. 

 

FB: https://www.facebook.com/nicimizazvan

YT: http://www.youtube.com/user/bendnicimizazvan

 

Белеф 2023.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор 31. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ 2023

Гордана Гонцић, подсекретар за културу града Београда, драматург, председница одбора
Милена Тробозић Гарфилд, позоришни и филмски продуцент
Зденка Милановић,
маркетиншки стратег
Владан Ђурковић, редитељ
Јордан Цветановић, драмски аутор и драматург

Оснивач

grad beograd

Подршка

logos2023 nnn2

Продаја

Online продаја карата
bilet.teatarvuk.rs

ДИРЕКТНА ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА
Билетарница Театра Вук
Булевар краља Александра 77а, Београд, Србија
Радно време: Пон-Суб 10-15ч

Све информације
о представама 
и програмима
biletarnica@teatarvuk.rs

060 / 24 24 860

КАО И НА БИЛЕТАРНИЦАМА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ И АТЕЉЕА 212 (за представе које се играју на матичним сценама)

ДЕЧИЈИ БЕЛЕФ у Ботаничкој башти и све представе из програма МЛАДИ БЕЛЕФ су бесплатне

У случају кише, све представе из Ботаничке баште играју се у Театру Вук.

Програм

program 3 1