субота, 14 август 2021 20:30

PRO ROCK / ИВАНА ПЕТЕРС

Субота, 14. август, у 20:30

Савски Трг

PRO ROCK

 

PRO ROCK је бенд који свира страну цовер музику великог броја изводјаца, одлицни су за роцк догадјаје попут мото скупова и фестивал.

 

Милош Несовић – Гитара
Дејан Ђорђевић - Бас
Владимир Богдановић - Бубањ
Дејан Ђорђевиц – Клавијатуре
Срђан Јеремић - Вокал

 

  

ИВАНА ПЕТЕРС

 

Ивана Петерс (такође позната и као Ивана Негатив, рођена као Ивана Павловић 22. августа 1974) српска је поп и рок певачица. Прославила се као певачица две групе: „Тап 011“ (1994—1999) и „Негатив“. Вокал је у песми „Очи боје дуге” са Др Иги.

 

Завршила је средњу музичку школу и гимназију, а са 15 година почиње да пева у групи под називом Who is the best, која се претежно бавила реп музиком, и са којима је снимила два албума.

 

На „Београдском шлагеру 94“ је заменила Мадам Пијано, након чега је скренула пажњу на себе. Гане Пецикоза, менаџер групе Тап 011 доводи је у групу, где је заједно са Гоцом Тржан била женски вокал, у групи чији су чланови још били и Петар Ступар, Ђорђе Пајовић и Милан Бојанић. Са групом „Тап 011“ снимила је 3 албума и учествовала на бројним фестивалима.

 

Након одласка из групе променила је жанр, поставши главни вокал рок састава Негатив, са којим је до сада снимила четири албума. Групу Негатив, поред Иване, чине:

Никола Радаковић - Џони, гитара

Милан Златановић - Змолен, бас

Дарио Јаношевић, бубњеви

 

Овај бенд је већ првим синглом ”Ја бих те сањала”, са албума првенца названог ”Негатив” (1999), скренуо пажњу свих медија и шире публике на себе. Са Иваниним гласом и бунтовничким ставом и енергијом осталих момака бенда, Негатив је постао један од популарнијих домаћих бендова.

 

Бенд је, затим, кренуо на врло успешну турнеју и после дуже паузе издао албум „Ни овде ни тамо“ (2003). Ивана је изненадила фанове својим стајлингом (кратка црвена коса), а албум је донео мало тврђи звук.

 

После паузе, Негатив се успешно појављује на фестивалу „Беовизија“ са хит синглом „Збуњена“. То је уједно била и најава новог албума „Танго“ (2004), који се одлично показао код публике. Бенд је потом припремао нове песме које су се, после паузе од пет година, појавиле крајем јануара 2009. године, а на фестивалу у Врњачкој Бањи 2008. Негатив је премијерно извео један нови сингл, назван „Јулија“.

Априла 2009. излази пет година очекивани нови албум, „Спусти ме на земљу“.

Ивана Петерс је написала песму “Goodbye (Shelter)” која је представљала Србију на Песми Евровизије 2016. у Стокхолму у извођењу Сање Вучић.

Из брака са Александром Петерсом, некадашњим чланом групе „Саншајн“, има кћерку Сару

 

Белеф 2021.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор 29. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ 2021

Андреа Радуловић,  заменица председника Скупштине града Београда, председница одбора
Иван Карл, секретар за културу града Београда
Гордана Гонцић, подсекретар за културу града Београда
Милена Тробозић Гарфилд, позоришни, филмски, ТВ продуцент
Јордан Цветановић, драмски аутор и драматург

Оснивач

grad beograd

Подршка

erste airserbia lasta

 

Продаја

БИЛЕТАРНИЦА БЕЛЕФА
(Трг републике 5, поред књижаре Вуклан)

БИЛЕТАРНИЦА АТЕЉЕА 212
Светогорска 21

Све информације о представама
и програмима

info@belef.rs

Програм

bln program

bls program