петак, 30 јул 2021 08:30

ВЕСЕЛЕ 80.

Петак, 30. јул, у 20:30

Нови Београд Лазаро Карденас

ВЕСЕЛЕ 80.

 

Ако су Шездесете биле "вреле" а Седамдесете – "луде", за Осамдесете сви кажу да су биле само "веселе". Као права експлозија креативности и позитивне енергије на самом крају постојања једне велике државе...

Можда су и зато, пре три године, Зоран Лазаревић, Миодраг Здравковић, Зоран Јеремић и Дејан Николић, познатији у својој локалној заједници и региону као Лаза и Цвика(еx Ван Гогх) Јера (еx-Дебела Ненси) и Цветко (еx-Освајачи) или само као Цовер банд "ВЕСЕЛЕ 80.'" из Крагујевца, одабрали да, као своју музичку матрицу, управо изводе "домаћицу" или еx-YУ новоталасне и рок хитове из осамдесетих година.

И то баш, како је и написано – изводе, а не репродукују или "скидају", јер рангирање тзв. "цовер" или "трибуте" бендова, иначе све популарнијих последњих година на овим просторима, управо је и засновано на вештини обраде популарних хитова.

Свако данас може, уз мало или више напора и воље, да научи да свира и пева "Маљчике" од Идола, "Нико као ја" од Шарла, "Дебелу девојку" од Оргазма, "Срце" од ЕКВ или "Тамару" од Бајаге, али када их крагујевачке "Веселе 80.'" - "пропусте" кроз своје инструменте, онда би, када би чуо своју "Тамару" која више није из Русије – него са Јамајке и сам Бајага рекао – "Види шта су ми урадили од песме, мама!". А Која вероватно не би ништа питао, него би се попео на бину, позајмио бас од Микице (и дао му удараљке) и почео да свира са њима...

"Веселе 80.'" раде са преко седамдесет хитова из тих година, што клубовима који су их угостили (сви клубови у Крагујевцу, "Ливинг Роом" у Београду или онима у Новом Саду, Чачку, Ужицу, Бањи, Новом Пазару...) доноси забаву и добру атмосферу за госте од готово три сата "веселог повратка" у прошлост.

  

Белеф 2022.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор 30. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ 2022

Андреа Радуловић,  заменица председника Скупштине града Београда, председница одбора
Иван Карл, секретар за културу града Београда
Гордана Гонцић, подсекретар за културу града Београда
Милена Тробозић Гарфилд, позоришни, филмски, ТВ продуцент
Јордан Цветановић, драмски аутор и драматург

Оснивач

grad beograd

Подршка

logos2022

Продаја

Све информације о представама
и програмима

info@belef.rs

Програм

program2022