уторак, 29 јун 2021 20:00

SHELTER

Уторак, 29. јун, у 20:00

Битеф театар

SHELTER (Склониште)

 

КОРЕОГРАФИЈА: Christophe Beranger & Jonathan Pranlas-Descours

 

Извођачи: Студенти Института за уметничку игру

 

Музика: Склониште (2005) / музика Мицхаел Гордон, Давид Ланг и Јулиа Волфе / текст Деборах Артман

 

Трајање: 35мин

 

Koreografija SHELTER је завршна представа студената Института за уметничку игру, одсека за савремену игру. SHELTER је нови и неуобичајени стваралачки процес инспирисан ритмовима музичких партитура у коме музика и плес креирају брзину, иницирају покрет тела и његов лет и причају епску сагу о историји Београда, града распетог између сталног разарања и изградње. Затим изнутра градимо склониште чији је задатак да нам омогући отварања ка свету упркос његовим контрадикцијама, достигнемо тишину усред урбане вреве и драматичност живота. Током процеса анализирамо категорију пропадања, растакања чак и оних структура за које смо мислили да су вечне, моменте током којих схватамо да је само наше тело наш храм.

 

Пројекат сереализује захваљујући подршци Француског Института у Србији, Међународној платформи Театроскоп, Министарству за културу Републике Србије и Факултету за инжењерски менаџмент.

Sine Qua Non Art се бави развијањем променљивог, елузивног и асертивног стваралаштва. Трупа је основана у Ла Рошелу 2012. године под вођством Кристофа Беранжера и Џонатана Пранлас-Дескурса. То је интердисциплинарна трупа која развија хибридно, колективно сценско исписивање. Свако стварање везано за телесно заснива се на кореографској апстракцији, музичкој подлози и порозности између извођачке и визуелне уметности. На тај начин се исцртавају таласања многих појавности људског постојања, изазова времена, простора и улоге уметника у овом променљивом свету. Открива фазе наших физичких и психичких стања, наше односе према себи и према свету

Белеф 2022.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор 30. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ 2022

Андреа Радуловић,  заменица председника Скупштине града Београда, председница одбора
Иван Карл, секретар за културу града Београда
Гордана Гонцић, подсекретар за културу града Београда
Милена Тробозић Гарфилд, позоришни, филмски, ТВ продуцент
Јордан Цветановић, драмски аутор и драматург

Оснивач

grad beograd

Подршка

logos2022

Продаја

Све информације о представама
и програмима

info@belef.rs

Програм

program2022