Ulaznice za sve koncerte mogu da se kupe na prodajnim mestima Bilet servisa, Eventima, Ticket servisa Doma omladineBelef 2010

Slogan ovogodišnjeg BELEF-a došao nam je kao logično podsećanje na najsjajniji period kulturnog udara koji je obeležio osamdesete godine prošlog veka u Beogradu, ali i Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, pa i Skoplju i Podgorici.

Otvoreni bioskop

Filmski program „Otvoreni bioskop“ predstavlja se prvi put i donosi festivale iz regiona, kratkog metra, alternativnog, autorskog i dokumentarnog filma. Mladi i iskusni reditelji dobijaju šansu da se predstave beogradskoj publici, koja za ove programe neće plaćati ulaznice. U selekciji će se naći retrospektiva srpskog avangardnog i alternativnog filma, kao i filmovi zabranjeni bez zabrane, koje srpski distributeri nisu uvrstili u bioskopski repertoar. Slučajni i namerni posetioci Kelemegdana moći će da pogledaju filmove i saznaju koji festivali predstavljaju filmsko stvaralaštvo te vrste.

Vizuelni program

Vizuelni program BELEF-a obeležava „Bildetage“ iz Beča, odakle stižu mladi savremeni umetnici. Svoj doprinos u okviru ovog programa daje i Koja svojim radovima koji će biti izloženi na Beogradskoj tvrđavi.

Koncerti

BELEF takođe spaja staro sa novim, budući da muzičko putovanje koje je obeležje ovogodišnjeg festivala traje i preko devedesetih, Obojenog Programa, Darkwood Dub-a, Žene Kese, Nežnog Dalibora, Nikad dosta i Kazne za uši, a zavšava se u novom milenijumu bendovima poput Petrola, Repetitora, Ola Horhe, Popečitelja i Multietničke atrakcije.

Scenski program

Scena BELEF-a ove godine je u pokretu. Kreće se od Knez Mihajlove, preko Kalemegdana do Ušća. Njom dominiraju savremeni ples i teatar pokreta, čine je Međuprostor, Tri sestre, Paranoja šik, Rika u bloku, Balkan novi pokret, gostovanje atraktivnog muzičkog cirkusa iz Francuske „Urban rabbit“ (u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i Jugokoncertom)

Ai mi mare

BELEF zato otvaramo koncertom Discipline kičme, pre kojeg nastupa flamenko ansambl “A mi aire” iz Španije (u saradnji sa Institutom “Cervantes”

Urban rabbit

„Urban rabbit“ (u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom i Jugokoncertom)