facebook 20  instagram 20

недеља, 15 јул 2018 21:00

Концерт Романа Симовића и ансамбла „Гудачи Светог Ђорђа“

Свечано затварање 27. БЕЛЕФ-а:
Недеља, 15. 7. Коларчева задужбина, Велика дворана, 20.00
Концерт Романа Симовића
и ансамбла „Гудачи Светог Ђорђа

Цена улазнице: 600 динара

 

Едвард Григ: Свита из Холберговог времена, оп. 40
Астор Пјацола: Четири годишња доба

 

roman mРоман Симовић, виолина
Бриљантан виртуозитет и урођена музикалност Романа Симовића, као и његова безгранична маштовитост у интерпретацији, учинили су га омиљеним музичарем који наступа на свим континентима, на водећим концертним сценама широм света као што су Баљшој дворана Конзерваторијума Чајковски у Москви, Дворана Маријинског театра у Санкт Петербургу, Велика опера у Тел Авиву, дворане Викторија у Женеви, Рудолфинум у Прагу, Барбикан у Лондону, Уметнички центар у Сеулу, Григ у Бергену, Рахмањинов у Москви...
Роман Симовић је освајао награде на бројним међународним такмичењима, међу којима су Награда „Родолфо Липицер“ (Италија), „Сион Вале“ (Швајцарска), Такмичење виолиниста Јамполски (Русија) и Такмичење виолиниста Хенрик Вјењавски, чиме је заузео место међу предводницима своје генерације.
Као солиста, Симовић наступа са водећим светским оркестрима: Лондонски симфонијски оркестар, Симфонијски оркестар Маријинског театра, оркестар Театра Ређо у Торину, Симфонијски оркестар Нове Шкотске (Канада), Камерни оркестар „Франц Лист“ (Мађарска), Камерата Берн (Швајцарска), Камерата Салцбург (Аустрија), Камерни оркестар КРР (Турска), Познањска филхармонија, Прашка филхармонија, оркестар Северног Брабанта (Холандија), под управом диригената као што су Валериј Гергијев, Антонио Папано, Данијел Хардинг, Ђанандреа Носеда, Кристијан Јарви, Јиржи Белохлавек, Пабло Ерас Касадо, Николај Знајдер, Mарк Елдер, Џон Вилијамс...
Роман Симовић је тражени уметник, који редовно добија позиве за наступе на престижним фестивалима као што су Фестивал у Вербијеу, „Беле ноћи“ у Санкт Петербургу, Ускршњи фестивал Валерија Гергијева у Москви, Дубровачке летње игре, Котор Арт, БЕМУС и НОМУС, Сион Вале (Швајцарска),  Фестивал у Бергену (Норвешка), „Московска зима“, Фестивал у Портогруару (Италија), Музички фестивал у Гранади (Шпанија), и други. Симовић сарађује са најугледнијим уметницима данашњице међу којима су: Леонидас Кавакос, Јуђа Ванг, Готје Kaписон, Антон  Таместит, Јевгениј Кисин, Миша Мајски, Шломо Минц, Франсоа Лелу, Итамар Голан, Симон Трпчески, Жанин Јансен, Џулијан Рахлин...
Поред солистичке каријере, Роман Симовић је активан и на пољу камерне музике. Као педагог, држи мајсторске курсеве у САД, Великој Британији, Јужној Кореји, Србији, Црној Гори и Израелу. Свира на виолини Антонија Страдиварија из 1709. године, која му је уступио на коришћење Џонатан Моулдс, председник Америчке банке.
У сезони 2017/2018 Роман Симовић објављује компакт диск са концертима Чајковског и Глазунова са Симфонијским оркестром Маријинског театра и маестром Гергијевим (за дискографску кућу Маријинског театра). Такође, недавно је објављен његов солистички диск са Паганинијевим Капричима, на етикети LSO live.
Роман Симовић је ангажован као концертмајстор Лондонског симфонијског оркестра.

 

gudaci mКамерни оркестар Гудачи Светог Ђорђа

Камерни оркестар Гудачи св. Ђорђа основан је 1992. године, на иницијативу групе бивших ученика Школе за музичке таленте из Ћуприје и професора Петра Ивановића. Од оснивања до данас, више генерација најеминентнијих уметника чиниле су овај јединствени београдски камерни ансамбл. Прва награда на Међународном такмичењу Музичке омладине у Београду 1996. године, остварена под уметничким руководством Петра Ивановића, допринела је да овај ансамбл постане један од најзначајнијих оркестара у земљи. Исте године, Гудачи св. Ђорђа су позвани да одрже концерт у Лондону поводом 50-огодишњице UNICEF-a.
На позив и препоруку професора Ивановића, од 2006. до 2011. године улога музичког директора оркестра била је поверена виолинисти светске репутације Гордану Николићу. Музички маратон под називом Music challenge, на којем су са Горданом Николићем изведени сви Моцартови концерти за виолину и Симфонија бр. 29 у А-дуру, овенчан је Наградом Града Београда за најуспешнији концерт у 2006. години.
Концерт Гудача са виолинистом Романом Симовићем, који је одржан у Коларчевој задужбини 15. новембра 2011. године, проглашен је за Концерт године од стране часописа Музика Класика.
Концерте Гудача св. Ђорђа пратиле су неподељене симпатије публике и високе оцене стручне јавности у земљи и иностранству. Поред објављених критика, трајни звучни записи за радио и телевизију, као и 18 компакт дискова веродостојно документују уметничке резултате оркестра.
Гудачи за собом имају преко 1600 концертних наступа у земљи и иностранству. Њихов репертоар обухвата дела из различитих стилских епоха – од барока до савремене музике. Редовно изводе и композиције српских аутора, међу којима су бројне и оне које су посвећене овом ансамблу, као и дела камерне музике у аранжманима за гудачки оркестар. Њихов музички профил, посвећеност и ентузијазам створили су срдачне везе са солистима, диригентима и композиторима.
У оквиру оркестра постоји и ради више камерних састава који су остварили велики број концерата, наступајући и на еминентним домаћим фестивалима (Међународна трибина композитора, БЕЛЕФ, КОМА, итд). Од значајнијих турнеја и гостовања истичу се она у Великој Британији, Холандији, Немачкој, Шведској, Украјини, Русији, Мађарској, Македонији, Словенији, Италији, Аустрији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Гудачи редовно наступају на реномираним фестивалима: БЕМУС, НОМУС, БЕЛЕФ, НИМУС, Охридско лето, Интерфест Битољ, Мокрањчеви дани, Будва град театар, Сарајевски фестивал, Међународна трибина композитора и други.
Гудаче св. Ђорђа подржава Руски дом у Бео

Улазнице

Продајна места улазница:

Туристички информативни центар, Кнез Михаилова 56;

Башта СКЦ у данима када има програма;

Коларчева задужбина – за концерт Свечаног затварања 15.7.

Медијски спонзори

 

naxi logo

 

naxi logo

Белеф 2018.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ 2018
Председница
мр Дана Гак
Чланови Одбора
Гордана Предић, Александар Ђаја, Марија Марић Марковић
Уметнички директор: Проф. Александар Илић

 

Извршна продукција:
Центар београдских фестивала
ЦЕБЕФ
В.д. директора: Наташа Илић
Секретар установе: Ана Бутрић
Координатор програма: Војислав Милин
Продуцент фестивала: Саша Ненадовић
Служба протокола: Јелена Лунић
Асистент продуцента: Ивана Панић
Организатори: Мирјана Панић, Петар Алемпијевић, Дарија Јевтић
Уреднице програма уметничке музике: мр Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић
Визуелно решење и дизајн: Симона Дашић-Раца
Веб дизајн: Дејан Бојовић
Правна служба: Небојша Игњатовић
Служба рачуноводства: Нела Кузмановић, Марина Василић, Данијела Ранђеловић,
Слађана Шошкић
Општа служба: Маријана Станковић, Катарина Радовановић, Божица Петровић

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019