facebook 20  instagram 20

петак, 13 јул 2018 21:00

Концерт Лене Ковачевић

Петак, 13. 7. Башта Студентског културног центра, 21.00
Концерт Лене Ковачевић

Цена улазнице: 1000 динара

 

Након неколико изузетно успешних албума и синглова (Заувек, Café) и многобројних наступа у Србији, региону и иностранству, Лена Ковачевић и њени музичари се са радошћу припремају за концерт у Београду. Очекује нас један прави летњи музички догађај у амбијенту који савршено одговара овом саставу. Ленин последњи сингл “Café” (Magic Records) је спој неколико стилова и наишао је на сјајан одзив публике.  Репертоар овог концерта се састоји од  „жанровски'' сасвим различите музике, али једно је заједничко – посебно аранжиран, јединствен звук.
Очекује нас путовање кроз Ленине албуме, али и музичка изненађења, традиционалне песме попут песама са Косова и Метохије, затим песме Томе Здравковића - све оно што Лена воли и где сматра да има простора за лични печат, нешто што је идеја и инспирација за музику коју изводи.
Захваљујући овом музичком споју, недавно су наступали у Бечу у Албертини, а затим у Чикагу и Њујорку током Недеље културе.
Певачица и композитор Лена Ковачевић дипломирала је на престижном Музичком конзерваторијуму у Амстердаму. Објавила је три албума за домаће тржиште. Њен музички стил одише јединственим спојем поп и џез музике. Албум „Добар дан за певање" (ПГП РТС) објављен је 2009. године. Захваљујући њему нашла се у улози жирија у једној од најпопуларнијих емисија - Први глас Србије. Албум „Сан" из 2013. проглашен је за најбоље продаван албум читавог региона.  
Албум "Џезери", рађен у Њујорку и Београду, објављен је крајем 2015. године као Ленин албум-омаж, посвећен Бајагиним песмама. Први тираж овог албума распродат је за непуних месец и по дана.
Лена се сматра једним од најважнијих музичара нове генерације. Каријеру је започела 2004. године турнејом са једним од најбољих оркестара у Холандији. Наступала је на бројним фестивалима у Европи са уметницима као што су: Ди Ди Бриџвотер, Најџел Кенеди, Кенди Далфер, Ренди Крофорд. Сарађивала је и наступала са белгијским продуцентом Бусемијем (Blue Note) и имала част да сарађује са познатим басистом и уметником Џоном Клејтоном.
Лена Ковачевић се 2016. године предстаила као кантаутор и композитор  песме „Pick Up“  и први пут објавила сингл на енглеском језику, уз подршку издавачке куће MENART, Sony Music licence. Продуцент сингла „Pick Up“ је звезда међу америчким продуцентима Годфри Дајмонд. Овај сингл је премијерно емитован на познатом америчком радију Sirius XM у Њујорку. Први пут се песма једног извођача из Србије нашла на плеј листама у Сједињеним Америчким Државама.
Ленин састав сачињен је од врсних музичара, са којима наступа од 2009. године у Србији, региону и иностранству. Оно што посебно издваја ову групу музичара јесте заједничка страст према колажу поп и џез звука и традиционалних песама Балкана, којим су обојили свој програм.
Посебно се радују концерту у Београду, на фестивалу БЕЛЕФ. Очекује нас један прави летњи концерт у амбијенту који савршено одговара Ленином саставу и музици коју она негује

Улазнице

Продајна места улазница:

Туристички информативни центар, Кнез Михаилова 56;

Башта СКЦ у данима када има програма;

Коларчева задужбина – за концерт Свечаног затварања 15.7.

Медијски спонзори

 

naxi logo

 

naxi logo

Белеф 2018.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ 2018
Председница
мр Дана Гак
Чланови Одбора
Гордана Предић, Александар Ђаја, Марија Марић Марковић
Уметнички директор: Проф. Александар Илић

 

Извршна продукција:
Центар београдских фестивала
ЦЕБЕФ
В.д. директора: Наташа Илић
Секретар установе: Ана Бутрић
Координатор програма: Војислав Милин
Продуцент фестивала: Саша Ненадовић
Служба протокола: Јелена Лунић
Асистент продуцента: Ивана Панић
Организатори: Мирјана Панић, Петар Алемпијевић, Дарија Јевтић
Уреднице програма уметничке музике: мр Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић
Визуелно решење и дизајн: Симона Дашић-Раца
Веб дизајн: Дејан Бојовић
Правна служба: Небојша Игњатовић
Служба рачуноводства: Нела Кузмановић, Марина Василић, Данијела Ранђеловић,
Слађана Шошкић
Општа служба: Маријана Станковић, Катарина Радовановић, Божица Петровић

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019