facebook 20  instagram 20

петак, 29 јун 2018 20:00

Концерт Трија В. Кленковски, К. Станковић и В. Домазетовић

Петак, 29. 6. Свечана сала Скупштине града Београда, 20.00
Концерт Трија В. Кленковски, К. Станковић и В. Домазетовић

 

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА

 

Beethoven trio op.11
Brahms triо in A minor op. 114

 

Вељко Кленковски је на Националном конзерваторијуму у Паризу дипломирао са највишим оценама. Две године касније магистрирао је на париској Ecole Normal, а 2008. године магистрирао је и на Академији уметности у Новом Саду. Кленковски је лауерат бројних такмичења у земљи и иностранству од којих су најзначајније прве награде на међународном такмичењу Леополд Белан у Паризу, међународном такмичењу у Пикардији, Савезном такмичењу у Љубљани, као и прва специјална награда на Међународном такмичењу у Паризу и трећа награда на Међународном такмичењу музичке омладине у Београду. Наступао је као солиста са Краљевским оркестром из Брисела, Филхармонијом нација из Немачке Београдском филхармонијом, Оркестром РТС-а, Симфонијским оркестром из Ниша, београдским ансамблом Душан Сковран, оркестром Гудачи светог Ђорђа... До 2002. године наступао је као први кларинетиста оркестра Филхармоније нација у Немачкој, као и први кларинетиста камерне опере Мадленианум и оркестра РТС у Београду. Од 2002. године је соло кларинетиста Београдске филхармоније, а стални је члан и Балканске камерне академије. Оснивач је и члан Дувачког квинтета Београдске филхармоније, као и Београдског дувачког трија. Држао је мајсторске курсеве у Француској, Србији, Словенији и Црној Гори. Докторирао је 2015. године на Факултету музичке уметности у Београду, добивши награду Бруно Брун као студент са најбољим успехом.

Катарина Станковић завршила је Факултет музичке уметности у Београду у класи проф. Сандре Белић, а специјалистичке студије у класи доцента Драгана Ђорђевића. Добитник је више награда на републичким и савезним такмичењима као солиста и као члан гудачког квартета. Од 2000. до 2002.  године била је члан гудачког камерног оркестра “Гудачи Светог Ђорђа”. Као члан клавирског трија “Азуро” освојила је 1. награду на међународном такмичењу “Петар Коњовић”. Била је члан Балканске камерне академије са уметничким руководиоцем Огњеном Поповићем. Од 2009. године свира у Црногорском симфонијском оркестру. Године 2013. Наступала је као вођа групе виолончела у Кини у „Симфонијском оркестру Џенгџоу”. Члан је ”Balkan Chamber Orchestra” са којим је остварила две концертне турнеје у Јапану. Од 2002. године стално је запослена у групи виолончела у оркестру Београдске филхармоније, а од 2012. године је заменик вође групе виолончела Београдске филхармоније.

Владимир Домазетовић уписао је Музичку академију у Подгорици као најмлађи студент Универзитета Црне Горе. Студирао је и магистрирао на цетињској Музичкој академији, а специјалистичке студије завршио у Паризу на Високој школи Алфред Корто у класи професора Маријана Рибицког, где је стекао диплому пијанисте - извођача. Лауреат је републичких и савезних такмичења бивше Југославије. Наступао је више пута на фестивалима Барски Љетопис, Град театар-Будва, Еспрессиво, Дани музике, Монтенегро Мјузик Фестивал, Номус, Нимус и многим другим. Остварио је запажене наступе широм Европе и снимао за више телевизијских и радио станица. Остварио је запажене наступе са еминентним оркестрима као што су: Црногорски симфонијски оркестар, Београдска филхармонија, оркестар Virtuosi di Praga  и италијански оркестар Mitteleuropa. Ангажован је као селектор музичког дела програма фестивала Барски Љетопис. Доцент је на Музичкој академији на Цетињу. Поред солистичких наступа остварио је низ успешних концерата интерпретирајући камерну музику као члан клавирског трија са  Вељком Кленковским и Катарином Станковић. Заједно су наступали на Барском љетопису, Будва град театру, Еспресиво и Нимусу.

Улазнице

Продајна места улазница:

Туристички информативни центар, Кнез Михаилова 56;

Башта СКЦ у данима када има програма;

Коларчева задужбина – за концерт Свечаног затварања 15.7.

Медијски спонзори

 

naxi logo

 

naxi logo

Белеф 2018.

Оснивач и покровитељ Београдског летњег фестивала:
Скупштина града Београда

 

Одбор Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ 2018
Председница
мр Дана Гак
Чланови Одбора
Гордана Предић, Александар Ђаја, Марија Марић Марковић
Уметнички директор: Проф. Александар Илић

 

Извршна продукција:
Центар београдских фестивала
ЦЕБЕФ
В.д. директора: Наташа Илић
Секретар установе: Ана Бутрић
Координатор програма: Војислав Милин
Продуцент фестивала: Саша Ненадовић
Служба протокола: Јелена Лунић
Асистент продуцента: Ивана Панић
Организатори: Мирјана Панић, Петар Алемпијевић, Дарија Јевтић
Уреднице програма уметничке музике: мр Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић
Визуелно решење и дизајн: Симона Дашић-Раца
Веб дизајн: Дејан Бојовић
Правна служба: Небојша Игњатовић
Служба рачуноводства: Нела Кузмановић, Марина Василић, Данијела Ранђеловић,
Слађана Шошкић
Општа служба: Маријана Станковић, Катарина Радовановић, Божица Петровић

cebef logo cir

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом.

Оснивач

grb-bg-cir

Контакт


Адреса : Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Програм - pdf

.program 2019